Als er gesproken wordt van cryptocurrency daytrading, wordt ermee bedoeld het handelen van cryptocurrency om daar binnen één handelsdag winst mee te behalen. Dit kan door iets te kopen en te verkopen wanneer het in waarde stijgt, of te verkopen en terug te kopen wanneer het in waarde daalt. Er bestaan meerdere vormen van handelen in de financiële markt. Één daarvan is het handelen in cryptocurrencies. Dit kan opgedeeld worden in drie categorieën:

 • Lange termijn beleggen (ook wel Hodl’en genoemd bij cryptocurrency)
 • Cryptocurrency swing trading
 • Cryptocurrency daytrading

Wanneer je geen verstand hebt van traden, maar toch cryptocurrencies wilt kopen, raden we je aan om lange termijn te beleggen. Als je je toch meer wilt verdiepen in traden wordt aangeraden om te beginnen met swingtraden. Dit is minder stressvol dan daytraden en hier is minder ervaring voor nodig.

Wij bieden een online daytrading cryptocurrency cursus aan waar wij uitgebreid focussen op swingtraden en daytraden. Daarnaast bieden wij een algemene cursus aan over blockchaintechnologie en cryptocurrencies, waarbij deze cursus meer geschikt is voor de langere termijn belegger.

Cryptocurrencies traden gaat via crypto exchanges. Veel exchanges zijn niet te vertrouwen, pas daar voor op! Een aantal exchanges vertrouwen wij wel. Deze zijn te vinden in het kennisportaal bij Exchanges. Daarnaast hebben wij een Bitmex handleiding geschreven voor margin trading. Hier kleeft een hoger risico aan dan traden zonder marge, lees hier waarom.

Wanneer je geen crypto aan het traden bent is het verstandig om je crypto buiten de exchange te bewaren uit veiligheidsoverweging. Dit doe je in crypto wallets, die jij zelf beheerd. Lees hierover meer in het kennisportaal bij Wallets.

Interesse? Wij nemen graag vrijblijvend contact met je op

020-2441812

  Cryptocurrency daytrading

  Day traden is een tradingwijze waar handelaren vaak fulltime cryptocurrencies handelen en hier hun brood mee verdienen. Daytraders houden meestal hun posities maximaal een dag aan, zodat zij aan het eind van de dag geen risico meer lopen met open posities. Swing traden is een tradingwijze waar handelaren cryptocurrencies minimaal één dag tot maximaal enkele weken vasthouden. Dit is voor de meeste mensen meer weggelegd dan cryptocurrencies daytraden, omdat het minder tijd vergt en een andere fulltime baan mogelijk is.

  Verschillen tussen daytrading/swingtrading:

  • Daytrading geeft meer stress dan swingtrading
  • Daytrading vergt meer tijd dan swingtrading
  • Daytrading heeft meer commissiekosten dan swingtrading (hoger aantal trades)
  • Swing trading meer geduld nodig dan daytrading
  • Fundamenten spelen meer mee dan bij swingtrading dan daytrading
  • Daytrading weinig tijd om beslissingen te maken vergeleken met swingtrading
  • Daytrading vereist een snellere PC en internetverbinding dan swingtraden
  Crypto UitlegVragen en antwoorden
  3 januari 2023

  Belasting betalen over crypto

  Vanaf 2023 hanteert de Belastingdienst een nieuwe manier om te bepalen of en hoeveel belasting er betaald moet worden over bezittingen. Deze manier telt als overbrugging voor het stelsel dat…