3 Tips Investeren In Een Dalende Markt

By augustus 12, 2018Nieuws

Bitcoin en alle andere crypto’s zijn de afgelopen weken wederom flink gedaald! Voor velen een teken om ver uit de buurt te blijven van deze markt. Echter, voor de beleggers die wat meer risico aandurven, biedt dat juist uitstekende koopmogelijkheden. Hieronder geven wij een aantal tips voor het investeren in dalende markt.

1. Dollar Cost Averaging

Een veel gebruikte methode onder investeerders is om het risico te spreiden. Het idee hier achter is om niet in één keer een investering te doen, maar dit over een bepaalde termijn te verspreiden.

Bijvoorbeeld: U koopt 2 maanden lang, elke week voor $100 aan bitcoin. In plaats van direct voor $1.600 bitcoins aan te kopen.

Voordelen

  • In een bear market is het nagenoeg onmogelijk in te schatten waar de bodem ligt. Het is dus uiterst verstandig om het risico te spreiden.
  • Voor investeerders die huiverig zijn in te stappen, geeft deze manier van investeren veel rust. Omdat ze weten dat ze nooit een te hoge inkoopprijs hebben. Ze moeten echter wel genoegen nemen met een gemiddelde inkoopprijs.

Nadelen

  • Timing is van groot belang. Dus mocht de prijzen over langere termijn flink omhoog schieten, dan bent u genoodzaakt duurder in te kopen. Hierdoor zal de gemiddelde investeringsprijs ook hoger zijn.

2. Goedkope Altcoins

De meeste altcoins zijn in tegenstelling tot bitcoin nog veel harder gedaald. In dollar waardes zijn de meeste altcoins tussen de 85-95% gedaald. Denk bijvoorbeeld aan GBYT (ByteBall), die vanaf de top begin 2018 ruim 95% van zijn waarde heeft moeten inleveren. Wij verwachten dat zodra bitcoin weer in prijs stijgt, investeerders meer risico durven te nemen en dat vooral de altcoins hiervan zullen profiteren. Veel projecten zijn de afgelopen maanden juist hard bezig geweest met het verbeteren van de techniek. Voor meer informatie hieromtrent raden wij een basiscursus aan bij Bitfolio.

3. Wees geduldig

Wacht op betere tijden. Het negatieve sentiment zal vroeg of laat omkeren. De fundamenten zijn ten opzichte van eind 2017 enkel verbeterd. Zo proberen meer grote partijen te investeren in bitcoin. Deze grote partijen zullen dit niet doen op de websites (Binance, Bittrex, Bitfinex) die wij gebruiken. Zij hebben gereguleerde partijen nodig om serieus in deze markt te kunnen investeren. Dit is een proces wat volop gaande is op de achtergrond.

Wij verwachten hier binnen 6-12 maanden meer van te horen. Bovendien moeten we niet vergeten dat bitcoin vanaf ongeveer $200 naar $20.000 (x100) is gegaan binnen slechts twee jaar tijd. Ons advies is om op korte termijn met passief oog te investeren in de cryptocurrency markt en een langeretermijnvisie voor ogen te houden (1-2 jaar minimaal).

 

Meer van deze updates? Join onze TelegramBitfolio Telegram

Bart de Groot is technisch analist en proactief bitcoin future handelaar. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bitfolio maakt gebruik van Cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie

We gebruiken Google Analytics om inzicht te krijgen in het globale gebruik van deze website. We kunnen niet zien wie u bent, we kunnen alleen (anonieme) individuele gebruikers onderscheiden om te zien wie wat doet en wie bijvoorbeeld terugkomt op de website.

Sluiten