fbpx

Succesvol traden met de 21 Exponential Moving Average

By september 2, 2018Trading

21-EMA, waarom deze indicator belangrijk is


 

Traden met de 21-Exponential Moving Average

In deze update willen we laten zien hoe de 21-EMA zeer succesvol blijkt te zijn in het voorspellen van de richting van bitcoin.

In deze analyse van bitcoin kijken we naar drie verschillende tijdsframes om zo goed mogelijk te laten zien hoe de prijs van bitcoin zich ontwikkelt. Hierbij gebruiken we de 21-Exponential Moving Average.

  • Maandelijks tijdframe (logaritmisch)
  • Wekelijks tijdsframe (logaritmisch)
  • Dagelijks tijdsframe (logaritmisch)

Maandelijks

Op een maandelijks tijdsframe is goed te zien dat bitcoin sinds het niveau van 300$ nooit onder de maandelijkse 21-EMA gebroken is. De 21-EMA biedt support rond het 5800$ niveau, bitcoin is hier inmiddels tweemaal afgeketst.

Het is dan ook essentieel dat dit niveau niet doorbroken wordt. Mocht dit wel zo zijn dan moeten we ons voorbereiden op een scherpe daling richting de 3000-5000$.

Wekelijks

Bitcoin weekly EMA

Support van 2015-2018

Op een wekelijks tijdsframe is goed te zien hoe de 21-EMA vrijwel iedere correctie vanaf halverwege 2015 in de prijs van bitcoin wist op te vangen. Zie de groene pijltjes in de bovenstaande afbeelding.

De wekelijkse 21-EMA werd voor het eerst naar beneden doorbroken op het niveau van 15000$, zie rode pijltjes. Achteraf gezien is dit een zeer goed moment geweest om te verkopen. Al gauw daarna daalde bitcoin tot maar liefst 6000$. Vanaf dat moment fungeerde de 21-EMA als sterke weerstand.

Uitbraak in de maak?

Weekly 21 EMA bounce bitcoin

Op dit moment ligt de wekelijkse 21-EMA op 7375$, in de linker afbeelding is goed zichtbaar hoe de prijs hier vandaag op is afgeketst. Het weerstandgebied tussen de 7400$-7500$ is erg belangrijk en dient goed in de gaten gehouden te worden.

Het zou een zeer positieve prijsontwikkeling zijn voor bitcoin als de week candle weet te sluiten boven de 21-EMA (7400$-7500$).

 

Dagelijks

bitcoin 21 ema daily

21-EMA voor daghandel

In de bovenstaande afbeelding is de 21-EMA zichtbaar op een dagelijks tijdsframe. De pijlen geven aan dat een doorbraak boven de 21-EMA meestal een goede indicator is om een ‘Swing Long’ te openen. Ook is goed zichtbaar dat een doorbraak onder de 21-EMA een goede indicator is om een Swing Short te openen.

De 21-EMA op een dagelijks tijdsframe is dan ook erg geschikt voor een swingtraders en scalpers. Uit eigen ervaring blijkt de 21-EMA op een 4-uurs tijdsframe iets minder significant is. Echter is de 21-EMA op een 1-uurs candle wel significant en is deze indicator uitermate geschikt voor de daghandel.

Meer van deze updates? Join onze Telegram

Robin Zijsling is technisch analist en proactief bitcoin future handelaar. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Cryptocurrency cursus – Basis cursus Amsterdam €199